گرین کارت آمریکا چیست که در این مقاله از لاتاری ایرانیان به معرفی گرین کارت آمریکا، نحوه اخذ گرین کارت و مزایای آن در سال 1402 خواهیم پرداخت.

گرین کارت آمریکا
گرین کارت آمریکا

گرین کارت آمریکا (Green Card) یا کارت اقامت دائم آمریکا یا به عبارتی یک اجازه اقامت دائم در ایالات متحده آمریکا است. این کارت به صاحبانش، که به عنوان مهاجران دائمی شناخته می‌ شوند، حقوق و مزایایی مانند اقامت دائم، حق کار، حق بیمه سلامت، آموزش و دسترسی به برخی از خدمات اجتماعی را در آمریکا فراهم می‌کند.

کسانی که گرین کارت دریافت می‌ کنند، می‌ توانند در آمریکا ساکن شوند، کار کنند، تحصیل کنند و برای مدت نامحدود در آمریکا زندگی کنند. همچنین، حق تقدم برای تقدیم درخواست اقامت دائم در آمریکا برای خانواده‌ های مستقیم شامل همسر و فرزندان زیر سن 21 سال نیز وجود دارد.

برای اخذ گرین کارت آمریکا، مسیرها و روش‌ های مختلفی وجود دارد، از جمله برنامه ویزای خانواده، برنامه کارمندان، برنامه سرمایه‌ گذاری، برنامه پناهندگان و برنامه لاتاری (قرعه‌ کشی). هر برنامه مهاجرتی دارای شرایط و الزامات خاصی است که برای معرفی دقیق‌ تر بهتر است تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

فهرست موضوعات این مطلب

گرین کارت آمریکا چیست؟

گرین کارت اقامت دائم (فرم USCIS I-551) یا گرین کارت آمریکا، مدرکی برای نشان دادن وضعیت اقامت دائم در ایالات متحده است که دارندگان گرین کارت با استفاده از آن به عنوان یک مدرک شناسایی معتبر، امکان زندگی، کار و تحصیل در ایالات متحده آمریکا را خواهند داشت.

بسیاری از افراد خارج از ایالات متحده خواهان گرین کارت هستند زیرا به آن ها اجازه می دهد به طور قانونی در هر نقطه ای از ایالات متحده زندگی و کار کنند و پس از سه یا پنج سال واجد شرایط شهروندی ایالات متحده شوند.

دارندگان قانونی گرین کارت به عنوان «مقیم دائم قانونی» یا «LPR» نامیده می شوند.

پس از موفقیت آمیز بودن روند درخواست کارت اقامت دائم، داشتن گرین کارت به افراد این امکان را می دهد تا آزادانه هر شهر و ایالتی از آمریکا را برای کار و سکونت خود انتخاب کنند، به راحتی به ایالات متحده وارد و خارج شده و با هزینه بسیار کمتر در ایالات متحده تحصیل کنند.

هر ساله دولت ایالات متحده آمریکا بیش از یک میلیون گرین کارت صادر می کند. تعداد زیادی از این گرین کارت ها به اعضای خانواده شهروندان ایالات متحده و دارندگان فعلی گرین کارت داده می شود.

پس از آن، نیروهای کار از کشورهای مختلف که به دنبال شغل و استخدام در ایالات متحده هستند به عنوان بزرگترین گروه دریافت کنندگان گرین کارت قرار می گیرند.

تاریخچه گرین کارت آمریکا

ایالات متحده آمریکا همیشه به عنوان یک کشور مهاجرپذیر شناخته می شود.

در طول قرن 19 و اوایل قرن 20، برای مهاجرت به آمریکا هنوز قانون مشخصی وجود نداشت. در واقع هیچ مسیر مهاجرتی مشخصی به آمریکا تا آن زمان به تصویب نرسیده بود.

به همین دلیل، جامعه ی آمریکا پذیرای تعداد نامحدود مهاجران از هر نقطه در جهان بود.

پس از جنگ داخلی آمریکا، دادگاه عالی ایالات متحده اولین دستاورد خود در زمینه مهاجرت را معرفی کرد.

مدت ها بعد، «سرویس مهاجرت و تابعیت ایالات متحده» (به اختصار INS) در سال 1933 تأسیس شد.

اساس گرین کارت به شکل امروزی در طول جنگ جهانی دوم پایه گذاری شد.

در سال 1940، کنگره ایالات متحده قانون ثبت نام اتباع خارجی را تصویب کرد که به واسطه آن، اولین قوانین مشخص برای مهاجرت به ایالات متحده تعیین شدند.

یکی از اولین تصمیمات بعد از تصویب قانون مهاجرت آمریکا، این بود که همه مهاجرانی که وارد این کشور می شدند باید بازرسی شده و برای آن ها کارت شناسایی صادر شود.

سند صادر شده در آن زمان «کارت اتباع خارجی» یا «کارت رسید ثبت نام اتباع خارجی» نام داشت و رنگ آن سبز روشن بود. در واقع، نام مستعار «گرین کارت» این گونه به وجود آمد.

سرانجام در سال 2003، نام اداره خدمات مهاجرت و تابعیت ایالات متحده (INS) به «خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده» تغییر کرد. این اداره که به اختصار USCIS نام دارد، مانند گذشته مسئول صدور گرین کارت آمریکا است.

همان طور که گفتیم، کارت اقامت دائم آمریکا در ابتدا به رنگ سبز روشن چاپ می شد.

اما پس از اینکه این کارت برای چند سال در رنگ های مختلف (ابتدا زرد، سپس صورتی، سپس بنفش-آبی) تولید شد، دولت ایالات متحده در سال 2010 تصمیم گرفت دوباره به طرح سبز بازگردد.

به همین دلیل است که این کارت اقامتی به «گرین کارت» یا «کارت سبز» معروف شده است.

مزایای گرین کارت آمریکا

در ابتدای این مقاله از لاتاری ایرانیان اشاره کردیم اخذ گرین کارت این حق را به دارنده آن می دهد که به عنوان یک مقیم دائم بدون دریافت ویزا وارد ایالات متحده شود.

علاوه بر این، هیچ محدودیتی برای شهر و ایالت انتخابی وجود ندارد و زندگی در همه 50 ایالت آمریکا برای دارنده گرین کارت یا مقیم قانونی امکان پذیر است.

به غیر از رای دادن، با گرین کارت می توان تقریبا از تمام حقوقی که یک شهروند ایالات متحده دارد، بهره برد.

پس از سه یا پنج سال زندگی در آمریکا با داشتن گرین کارت، مقیم قانونی می تواند برای تابعیت یا شهروندی ایالات متحده درخواست دهد.

در ادامه مقاله لاتاری ایرانیان با ما همراه باشید تا به تفصیل به مزایای گرین کارت آمریکا بپردازیم.

سفر آسان تر به ایالات متحده آمریکا با گرین کارت

دارنده گرین کارت می تواند آزادانه و بدون نیاز به ویزا از آمریکا خارج شده و مجددا به ایالات متحده سفر کند.

افزون بر این، برخلاف ویزاهای غیرمهاجرتی مانند ویزای توریستی B1/B2 که طول سفر متقاضی به آمریکا را به حدود شش ماه در هر سال محدود می کند، محدودیتی در طول اقامت در ایالات متحده با داشتن گرین کارت وجود ندارد.

تبدیل گرین کارت به شهروندی ایالات متحده

اگر شخصی بخواهد شهروند ایالات متحده شود، معمولاً ابتدا گرین کارت دریافت می کند.

دریافت گرین کارت آمریکا شرایط خاصی دارد که متقاضی باید با داشتن آن شرایط و طی مراحل، به آن دست یابد. تنها در این حالت می توان برای اخذ شهروندی ایالات متحده اقدام کرد.

مشخص است که برای بسیاری از مقیمان دائم قانونی یا دارندگان گرین کارت آمریکا، تبدیل شدن به یک شهروند ایالات متحده هدف نهایی است که به دنبال دستیابی به آن هستند.

درخواست گرین کارت برای اعضای خانواده پس از اخذ شهروندی آمریکا

در بخش قبل اشاره کردیم که مرحله ضروری قبل از اخذ تابعیت یا شهروندی آمریکا، دریافت گرین کارت است.

پس از این که متقاضی توانست گرین کارت خود را دریافت کند و شهروند ایالات متحده شد، می تواند از سایر اعضای خانواده حمایت مالی کند یا آن ها را به ایالات متحده بیاورد تا گرین کارت دریافت کرده و در نهایت، شهروند ایالات متحده شوند.

تحصیل در آمریکا با داشتن گرین کارت آمریکا

دانشجویان خارجی که در دانشگاه های ایالات متحده تحصیل می کنند معمولاً شهریه بسیار بالاتری نسبت به دانشجویان مقیم آمریکا می پردازند؛ اما برای دانشجویان خارجی که گرین کارت دارند، این موضوع متفاوت است.

دارنده گرین کارت که قصد تحصیل در دانشگاه های ایالات متحده را داشته باشد، می تواند تا 80 درصد کمتر از سایر دانشجویان خارجی (که گرین کارت ندارند) شهریه پرداخت کند.

همچنین، دارندگان گرین کارت مجبور نیستند پروسه طولانی و پیچیده درخواست ویزای دانشجویی را طی کنند.

امتیاز دیگر این است که دانشجویان دارای گرین کارت نیز می توانند برای وام های دانشجویی فدرال درخواست دهند.

دانشجویان خارجی که با ویزای دانشجویی در ایالات متحده تحصیل می کنند و شغل پاره وقت دارند، مشمول محدودیت های کاری هستند.

در مقایسه با کسانی که با ویزای دانشجویی تحصیل می کنند، دارندگان گرین کارت مجازند تا علاوه بر تحصیل، بدون محدودیت کار کنند.

این مزیت بسیار قابل توجه است زیرا محدوده انتخاب در بازار کار را گسترش می دهد و گزینه های شغلی بیشتری پیشِ روی دانشجویان دارای گرین کارت قرار می دهد.

مزایای گرین کارت آمریکا
مزایای گرین کارت آمریکا

کار در ایالات متحده آمریکا با گرین کارت

بدون داشتن گرین کارت، برای کار در ایالات متحده باید درخواست ویزای کاری ارائه شود.

پروسه ویزای کاری آمریکا، پیچیده و زمانبر بوده و شرایط سختگیرانه آن باعث می شود تا بسیاری از اتباع خارجی که متقاضی کار کردن در ایالات متحده هستند، از کسب ویزای شغلی آمریکا محروم شوند.

همچنین بخوانید: لاتاری آمریکا چیست

در مقابل، داشتن گرین کارت، مسیر را برای پیدا کردن کار در آمریکا، آینده شغلی، گرفتن مجوز برای کسب و کار و تجارت هموار می کند.

در یک کلام، فقط با اخذ گرین کارت می توان به عنوان یک خارجی برای مدت نامحدود در ایالات متحده کار کرد.

مهاجرت خانوادگی به ایالات متحده آمریکا

وقتی یکی از اعضای خانواده در لاتاری گرین کارت آمریکا برنده می شود، بقیه اعضای خانواده نیز از این فرصت ویژه بهره می برند.

آیا می دانید کدام اعضای خانواده می توانند با برنده لاتاری گرین کارت به ایالات متحده مهاجرت کنند؟

در صورت برنده شدن در لاتاری گرین کارت، همسر برنده و تمامی فرزندانی که ازدواج نکرده و زیر 21 سال سن دارند نیز به طور خودکار گرین کارت یا کارت سبز دریافت می کنند.

علاوه بر این، دارندگان گرین کارت می توانند تحت شرایط خاصی برای سایر اعضای خانواده درخواست ویزای مهاجرت بر پایه خانواده داشته باشند تا بتوانند در ایالات متحده آمریکا به آن ها بپیوندند. این موضوع در بخش های بعدی مورد بررسی قرار می گیرد.

پس اگر بخواهیم تمام آن چه که به عنوان مزیت برای دارندگان گرین کارت آمریکا به شمار می آید را فهرست کنیم، باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • اقامت نامحدود در آمریکا
  • مجوز کار نامحدود در ایالات متحده آمریکا
  • ورود و خروج نامحدود و آسان بدون ویزا یا ESTA
  • واجد شرایط بودن برای مزایای مدیکر و سایر کمک های دولتی پس از 5 سال به عنوان دارنده گرین کارت
  • حق تحصیل در دانشگاه های آمریکا بدون ریسک و تا 80 درصد ارزان تر از دانشجویان بدون گرین کارت
  • امکان اعطای وام فدرال به دانشجویان دارای گرین کارت
  • در مواقع بحرانی، دارندگان گرین کارت معمولا تحت تأثیر محدودیت های سفر و ورود به آمریکا قرار نمی گیرند.
  • دریافت بدون مشکل مجوزهای کسب و کار و تجارت
  • اعضای خانواده (همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال) به طور خودکار واجد شرایط دریافت گرین کارت هستند.
  • درخواست شهروندی ایالات متحده پس از 3 یا 5 سال به عنوان دارنده گرین کارت امکان پذیر است.

حالا که از مزیت های داشتن گرین کارت آگاه شدید، با لاتاری ایرانیان همراه شوید تا انواع آن و راه های اخذ گرین کارت آمریکا را به شما معرفی کنیم.

راه های اخذ گرین کارت آمریکا

گرین کارت، به عنوان یک مدرک اقامتی دائم ایالات متحده، بسیار پرطرفدار است و سالانه افراد زیادی از سرتاسر دنیا برای به دست آوردن گرین کارت اقدام می کنند.

گرین کارت ها، یا بهتر است بگوییم نحوه اخذ گرین کارت، به دسته های مختلفی تقسیم می شود. رایج ترین روش های اخذ گرین کارت آمریکا عبارتند از:

  • گرین کارت مبتنی بر خانواده
  • گرین کارت مبتنی بر اشتغال
  • گرین کارت لاتاری تنوع نژادی

در ادامه مقاله لاتاری ایرانیان، به نحوه اخذ برخی از انواع گرین کارت خواهیم پرداخت.

گرین کارت مبتنی بر خانواده

اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) همیشه به طور ویژه از روند اعطای ویزاهای مهاجرت مبتنی بر خانواده حمایت کرده است.

همان گونه که اشاره شد، شهروندان ایالات متحده و دارندگان گرین کارت می توانند برای اقوام درجه یک خود درخواست گرین کارت دهند.

به این نوع درخواست گرین کارت، مهاجرت مبتنی بر خانواده گفته می شود. افرادی که می توانند از این طریق گرین کارت دریافت کنند شامل اعضای خانواده یعنی همسر، فرزندان، والدین و خواهر و برادر هستند.

با دریافت گرین کارت برای اعضای خانواده دارندگان گرین کارت و شهروندان ایالات متحده، آن ها می توانند آزادانه در ایالات متحده زندگی و کار کنند.

همچنین، این افراد می توانند با درخواست تابعیت، مسیر خود را به سمت شهروندی ایالات متحده هموار کنند.

بسیاری از اقوام درجه دوم مانند عمو، دایی، خاله، عمه و پدربزرگ ها و مادربزرگ ها واجد شرایط دریافت گرین کارت مبتنی بر خانواده نیستند.

در جدول زیر، لاتاری ایرانیان به طور خلاصه امکان درخواست گرین کارت مبتنی بر خانواده برای بستگان درجه یک دارنده گرین کارت و شهروند آمریکا را توضیح می دهد:

نسبت با درخواست دهنده وضعیت اقامتی شخص درخواست دهنده
دارنده گرین کارت آمریکا شهروند آمریکا
همسر در صورت شرکت همسر در مصاحبه، او هم به طور خودکار گرین کارت دریافت می کند.

 

اگر دارنده گرین کارت پس از مصاحبه برای ویزای همسر خود درخواست دهد، باید زمان انتظار برای دریافت گرین کارت او را سپری کند.

شهروند آمریکا می تواند بلافاصله برای گرین کارت همسر خود اقدام کند.
نامزد امکان دریافت ویزا برای نامزد وجود ندارد. امکان دریافت ویزا برای نامزد وجود دارد.
فرزندان مجرد زیر 21 سال و بالاتر فرزندان زیر 21 سال در صورت شرکت در مصاحبه به طور خودکار گرین کارت دریافت می کنند.

 

اگر دارنده گرین کارت بعد از وقت مصاحبه برای ویزای فرزندان اقدام کند، باید زمان انتظار برای دریافت گرین کارت آن ها را سپری کند.

فرزندانی که در ایالات متحده متولد می شوند به طور خودکار شهروند ایالات متحده هستند.

 

برای فرزندانی که در خارج از ایالات متحده متولد می شوند می توان بلافاصله برای گرین کارت درخواست داد.

والدین امکان دریافت ویزا برای والدین وجود ندارد. شهروندان ایالات متحده می توانند بلافاصله برای والدین خود درخواست گرین کارت کنند.
فرزندان بالای 21 سال متاهل/ خواهر و برادر امکان دریافت ویزا وجود ندارد. شهروندان ایالات متحده می توانند برای گرین کارت درخواست دهند، اما باید زمان انتظار برای دریافت گرین کارت را سپری کنند.
راه های اخذ گرین کارت آمریکا
راه های اخذ گرین کارت آمریکا

مراحل اخذ گرین کارت خانوادگی

صرف نظر از این که چه رابطه ای بین اسپانسر (شهروند ایالات متحده یا دارنده گرین کارت) و ذینفع (فرد متقاضی گرین کارت) وجود دارد، دریافت گرین کارت مبتنی بر خانواده شامل مراحل زیر است:

مرحله 1: واجد شرایط بودن متقاضی برای اخذ گرین کارت

واقعیتی که در مورد درخواست گرین کارت برای اعضای خانواده در قالب مهاجرت مبتنی بر خانواده وجود دارد، زمان بر بودن این پروسه است.

در اصل می توانیم بگوییم که این نوع گرین کارت، یک شبه صادر نمی شود و باید در روند اخذ گرین کارت خانوادگی صبور باشید.

این که برای دریافت گرین کارت برای اعضای خانواده، دقیقا چقدر زمان نیاز است به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله این که چه نوع رابطه خانوادگی مبنای واجد شرایط بودن گرین کارت متقاضی است، این که آیا بستگان متقاضی دارای تابعیت ایالات متحده هستند یا اقامت دائم قانونی (گرین کارت) دارند و از چه کشوری برای دریافت درخواست می کنید.

افراد واجد شرایط برای دریافت گرین کارت ایالات متحده به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

  • بستگان نزدیک
  • بستگان دارای اولویت

عبارت «خویشاوند نزدیک» به این معنی است که متقاضی، یک رابطه خانوادگی نزدیک با یک شهروند ایالات متحده دارد.

از سوی دیگر، عنوان «بستگان دارای اولویت» به سایر اعضای خانواده با نسبت دورتر با شهروندان ایالات متحده؛ و همچنین برخی اعضای به خصوص از خانواده دارندگان گرین کارت تعمیم داده می شود.

معیارهای واجد شرایط بودن برای دسته بندی «بستگان نزدیک»

یک متقاضی با یکی از نسبت های زیر می تواند واجد شرایط دریافت گرین کارت در زیر شاخه بستگان نزدیک یا IMMEDIATE RELATIVE یا IR باشد:

IR1: همسر شهروندان آمریکا که بیش از دو سال از ازدواج آن ها می گذرد

IR2: فرزند مجرد زیر ۲۱ سال شهروند آمریکا

IR3: کودک بی سرپرستی که در خارج از کشور توسط یک شهروند آمریکایی به فرزندی گرفته می شود

IR4: کودک بی سرپرستی که در ایالات متحده توسط یک شهروند آمریکایی به فرزندی پذیرفته می شود

IR5: والدین شهروندان بالای ۲۱ سال آمریکا

* شهروند آمریکا باید بالای 21 سال باشد.

معیارهای واجد شرایط بودن برای دسته بندی «بستگان دارای اولویت»

یک متقاضی با یکی از نسبت های زیر می تواند واجد شرایط دریافت گرین کارت در دسته Family Preference یا F باشد:

F1: فرزندان مجرد بالای ۲۱ سال شهروندان آمریکا

F2: همسران و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال و فرزندان مجرد بالای ۲۱ سال دارندگان گرین کارت

F3: فرزندان متاهل شهروندان آمریکا

F4: خواهران و برادران شهروندان آمریکا

* شهروند آمریکا باید بالای 21 سال باشد.

سایر دسته بندی های خانوادگی مجاز جهت اخذ گرین کارت

نامزد یک شهروند ایالات متحده

اگر متقاضی درخواست گرین کارت، نامزد یک شهروند ایالات متحده است، می تواند «پس از ازدواج» با نامزد خود، واجد شرایط دریافت گرین کارت خانوادگی شود.

این فرآیند مستلزم آن است که هر دوی آن ها ابتدا برای ویزای نامزدی درخواست دهند. شهروند ایالات متحده به عنوان اسپانسر، درخواست ویزای غیرمهاجرتی نامزدی را با فرم I-129 ارائه می کند.

در صورت تایید این درخواست، متقاضی باید جهت سفر به ایالات متحده برای ازدواج در عرض 90 روز پس از ورود به آمریکا، درخواست ویزا دهد.

«پس از ازدواج با شهروند آمریکا»، همسر او واجد شرایط درخواست گرین کارت مبتنی بر خانواده با پیروی از دستورالعمل های مشابه با «بستگان نزدیک» شهروندان ایالات متحده خواهد بود.

همسر یک شهروند فوت شده ایالات متحده (بیوه شهروند آمریکا)

اگر متقاضی گرین کارت، همسر قانونی یک شهروند فوت شده ایالات متحده بوده باشد (بیوه شهروند آمریکا)، ممکن است واجد شرایط دریافت گرین کارت خانوادگی باشد. این متقاضی باید بتوانید اثبات کند که با حسن نیت و نه صرفاً برای مهاجرت ازدواج کرده است.

متتقاضی باید یک درخواست گرین کارت با تکمیل فرم I-360 ارائه کند، که در این حالت خود متقاضی نقش اسپانسر را خواهد داشت.

همسر یا فرزند مورد آزار و اذیت یک شهروند ایالات متحده یا دارنده گرین کارت

بر اساس قانون فدرال خشونت علیه زنان ایالات متحده (VAWA) متقاضیانی که قربانی ظلم شدید یا جنایت توسط والدین یا همسر خود که شهروند یا مقیم دائم ایالات متحده هستند، ممکن است واجد شرایط دریافت گرین کارت باشند.

این امر مستلزم آن است که متقاضی تحت قانون VAWA و با ارسال یک فرم I-369 بدون رضایت یا اطلاع اعضای خانواده خود، درخواست دهد.

مراحل اخذ گرین کارت خانوادگی
مراحل اخذ گرین کارت خانوادگی

مرحله 2: حامی (عضو خانواده که شهروند یا دارنده گرین کارت آمریکا است) از طرف متقاضی یک درخواست ارائه می کند

حامی یا اسپانسر که شهروند ایالات متحده یا دارنده گرین کارت است باید نشان دهد که واجد شرایط و مایل به حمایت از متقاضی است، به این ترتیب، اسپانسر باید مدارک زیر را تکمیل کند:

فرم I-130؛

فرم اسپانسری I-864؛

زمان پردازش I-130

حدود 6 تا 12 ماه طول می کشد تا اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS)، فرم I-130 را پردازش کند.

زمان پردازش به حجم کاری در مرکز خدمات شهروندی و مهاجرتی است که مسئول بررسی درخواست است، بستگی دارد.

البته، در صورت نقص مدارک و اطلاعات در فرم I-130، درخواست برای مدرک یا Request for Evidence (RFE) برای متقاضی ارسال خواهد شد.

بدیهی است که تا زمان ارائه مدارک مورد نیاز، پردازش فرم I-130 به حالت تعلیق در می آید که ممکن است زمان پردازش را طولانی تر کند.

با اطمینان از ارسال تمامی مدارک مورد نیاز به همراه فرم I-130 می توانید از این تاخیر غیرضروری جلوگیری کنید.

در صورت تایید این درخواست، متقاضی (ذینفع تبعه خارجی) گرین کارت، روند کاری خود را برای درخواست گرین کارت ادامه می دهد.

مرحله 3: اقدام برای گرین کارت خانوادگی

روند درخواست گرین کارت به موقعیت مکانی متقاضی بستگی دارد. برای متقاضیان مستقر در ایالات متحده و کسانی که خارج از ایالات متحده هستند، مسیرهای مختلفی وجود دارد.

اگر متقاضی گرین کارت با ویزای غیر مهاجرتی معتبر در ایالات متحده حضور دارد، تنها نیاز است که برای «تنظیم وضعیت» خود اقدام کند.

در صورتی که متقاضی گرین کارت در خارج از ایالات متحده سکونت دارد، باید برای ویزای مهاجرتی در کنسولگری یا سفارت ایالات متحده در کشور محل اقامت خود درخواست دهد.

در ادامه با لاتاری ایرانیان همراه باشید تا این دو فرآیند را بیشتر توضیح دهیم.

تنظیم وضعیت متقاضی گرین کارت

این مرحله که «Adjustment of Status» نام دارد، به متقاضی گرین کارت که در زمان درخواست در ایالات متحده آمریکا حضور دارد این امکان را می دهد تا وضعیت غیرمهاجرتی خود را به وضعیت مهاجرتی تغییر دهد و گرین کارت مبتنی بر خانواده دریافت کند.

برای انجام این کار، متقاضی باید فرم I-485، که «درخواست ثبت اقامت دائم یا تنظیم وضعیت» نام دارد، را تکمیل کند.

این درخواست اصلی برای اخذ گرین کارت متقاضیان حاضر در ایالات متحده است و با آن، باید واجد شرایط بودن خود برای دسته بندی مهاجرت بر محور خانواده را به اثبات برساند.

شرایط درخواست برای بستگان نزدیک شهروندان آمریکا که در ایالات متحده هستند

بستگان نزدیک (والدین، همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال) شهروندان ایالات متحده که در آمریکا حضور دارند، می توانند فرم I-485 خود را همراه با درخواست I-130 به طور همزمان ارسال کنند.

در واقع این بستگان نزدیک، از اولویت بالاتری نسبت به سایر اعضای خانواده (فرزندان متاهل، بالای 21 سال و خواهر و برادر) برخوردار هستند.

همچنین بخوانید: معرفی انواع ویزاهای مهاجرتی ایالات متحده آمریکا و بررسی شرایط اخذ ویزای آمریکا

برای این دسته از متقاضیان گرین کارت، تعداد نامحدودی گرین کارت در دسترس برای صدور وجود دارد.

پس از تأیید درخواست I-130، بلافاصله می توان برای «تنظیم وضعیت» بستگان نزدیک حاضر در ایالات متحده اقدام کرد. بنابراین، این دو فرم را می توان همزمان ارسال کرده تا پردازش شوند.

در نهایت، این یعنی متقاضیان با این شرایط می توانند طی حدود یکسال گرین کارت خود را دریافت کنند.

شرایط درخواست برای بستگان نزدیک شهروندان آمریکا که خارج از ایالات متحده هستند

اگر متقاضی گرین کارت، به عنوان یکی از «بستگان نزدیک» در خارج از ایالات متحده ساکن باشد، مرحله سوم، کمی متفاوت خواهد بود.

این متقاضی ابتدا باید منتظر بماند تا درخواست I-130 او تایید شود تا بتواند برای گرین کارت درخواست دهد.

انتظار برای در دسترس قرار گرفتن گرین کارت

برای دسته ی «بستگان دارای اولویت»، محدودیت های عددی خاصی برای اعطای گرین کارت در هر سال وجود دارد.

این محدودیت هم بر اساس دسته بندی و هم بر اساس کشور مبدا تعیین می شود.

هنگامی که تعداد صدور گرین کارت برای یک دسته بندی از متقاضیان یک کشور خاص در آن سال مالی به حد نصاب برسد، سایر متقاضیان از آن کشور باید تا سال مالی بعد صبر کنند تا گرین کارت ها مجددا در دسترس قرار بگیرند.

در اکثر موارد، میزان درخواست های گرین کارت برای هر دسته ی خانوادگی، بسیار بیشتر از تعداد گرین کارت های موجود است.

درخواست گرین کارت خانوادگی برای متقاضیان خارج از ایالات متحده

تفاوتی ندارد که متقاضی گرین کارت در دسته «بستگان نزدیک» قرار بگیرد یا «بستگان دارای اولویت»، تا زمانی که در خارج از ایالات متحده مستقر است، باید منتظر بماند تا فرم I-130 تایید شود. پس از آن پرونده باید پردازش کنسولی را طی کند.

پردازش کنسولی شامل موارد زیر است:

تکمیل فرم DS-261

این فرم توسط مرکز ملی ویزا (NVC) برای جمع آوری اطلاعات لازم از متقاضیان ویزای مهاجرت استفاده می شود. فرم DS-261 باید تکمیل و به صورت آنلاین ارسال شود و ممکن است تا سه هفته طول بکشد تا توسط NVC پردازش شود.

پس از پردازش فرم به متقاضی اطلاع داده می شود که می تواند به مرحله بعد برود.

تکمیل فرم DS-260

این فرم که درخواست گرین کارت متقاضی به شمار می رود، یک فرم آنلاین است که باید به همراه مدارک مربوطه، از جمله یک کپی از سوگندنامه پشتیبانی (فرم اسپانسری) یا I-864 ارائه شده توسط حامی متقاضی، ارسال شود.

قبل از ارسال، باید از صفحه تایید فرم پرینت گرفته و در مصاحبه سفارت همراه برده شود.

البته سایر الزامات شامل موارد خواهد بود:

تکمیل معاینات پزشکی و دریافت واکسن های مورد نیاز

در نهایت و پس از اطلاع از زمان و تاریخ مصاحبه، متقاضی ویزا باید در محل کنسولگری آمریکا حاضر شود.

به این ترتیب با انجام مصاحبه و در صورت موفقیت آمیز بودن آن، متقاضی ویزای خود را دریافت خواهد کرد.

البتنه برای اخذ ویزا نیاز است تا متقاضی، معاینات پزشکی را نیز پشت سر بگذارد و واکسن های مورد نیاز را تزریق کند.

بعد از ورود به آمریکا، دریافت گرین کارت پس از چند هفته اقامت در ایالات متحده (معمولاً ظرف 45 روز) میسر خواهد بود و USCIS گرین کارت را برای متقاضی پست می کند.

دریافت گرین کارت آمریکا
دریافت گرین کارت آمریکا

محدودیت های درخواست گرین کارت خانوادگی

به جز همسران، والدین و فرزندان مجرد زیر 21 سال شهروندان ایالات متحده، محدودیت‌هایی برای تعداد افرادی که می‌توانند هر سال گرین کارت مبتنی بر خانواده را دریافت کنند وجود دارد.

همه این متقاضیان باید در صف انتظار بمانند تا گرین کارت در دسترس باشد.در دسترس قرار گرفتن گرین کارت از طریق ویزا بولتن اعلام می شود.

هیچ پاسخ دقیقی برای «چقدر طول می کشد تا گرین کارت دریافت کنم؟» وجود ندارد. پروسه زمانی نه تنها به نسبت اسپانسر و ذینفع بستگی دارد، بلکه به شرایط هر فرد و کشور اصلی و هچنین سفارت ها نیز مرتبط است.

زمان انتظار درخواست گرین کارت برای اعضای خانواده

همسران شهروندان ایالات متحده

برای همسر شهروند ایالات متحده که در آمریکا زندگی می کند، به طور متوسط 12 تا 27 ماه طول می کشد تا گرین کارت مبتنی بر ازدواج دریافت کند. همسران شهروندان ایالات متحده که در آمریکا سکونت دارند می توانند فرم های I-130 و I-485 خود را همزمان فایل کنند.

اگر همسر شهروند ایالات متحده در خارج از آمریکا ساکن باشد، به طور متوسط 9 تا 13 ماه طول می کشد تا گرین کارت مبتنی بر ازدواج را دریافت کند.

همسران دارندگان گرین کارت

همسران دارندگان گرین کارت باید پس از تشکیل پرونده های حامی مالی خود از طریق فرم I-130 و قبل از اینکه بتوانند برای گرین کارت از داخل ایالات متحده یا در کنسولگری ایالات متحده در خارج از آمریکا درخواست دهند، منتظر بمانند تا پروسه اخذ گرین کارت طی شود.

در بیشتر موارد، کل فرآیند حدود سه سال طول می کشد.

برای همسر دارنده گرین کارت که در حال حاضر در ایالات متحده زندگی می کند، دریافت گرین کارت حدود 12 تا 27 ماه زمان می برد.

اگر همسر دارنده گرین کارت در خارج از ایالات متحده زندگی می کند، برای دریافت گرین کارت خود حدود 18.5 تا 32.5 باید منتظر بماند.

بیوه های شهروندان ایالات متحده

همسر آن دسته از شهروندان ایالات متحده که فوت کرده اند، می‌توانند برای گرین کارت درخواست دهند به شرطی که ظرف دو سال پس از فوت همسرشان درخواست خود را ارائه کنند.

روند درخواست و جدول زمانی مشابه فرآیند گرین کارت مبتنی بر ازدواج برای همسران شهروندان ایالات متحده است، اما به جای I-130، فرم I-360 باید تکمیل گردد.

والدین شهروندان ایالات متحده

مانند همسران شهروندان ایالات متحده، محدودیتی در تعداد گرین کارت هایی که می توان به والدین شهروندان ایالات متحده اعطا شود، وجود ندارد.

در نتیجه، والدین شهروندان ایالات متحده معمولاً 1 تا 2 سال پس از درخواست برای گرین کارت مبتنی بر خانواده می توانند گرین کارت دریافت کنند.

فرزندان زیر 21 سال شهروندان ایالات متحده

مانند همسران و والدین شهروندان ایالات متحده، هیچ محدودیتی در تعداد گرین کارت هایی که می توان به فرزندان شهروندان آمریکایی زیر 21 سال اختصاص یابد، وجود ندارد.

این فرزند ها شهروندان ایالات متحده معمولاً 1 تا 2 سال پس از شروع فرآیند درخواست گرین کارت می توانند گرین کارت دریافت کنند.

فرزندان زیر 21 سال دارندگان گرین کارت

دارندگان گرین کارت باید منتظر بمانند تا این کارت اقامتی پس از تکمیل فرم I-130 و قبل از این که بتوانند برای گرین کارت از داخل ایالات متحده یا کنسولگری ایالات متحده در خارج از کشور درخواست دهند، در دسترس باشند.

این نوع در تراز همسران دارندگان گرین کارت قرار می گیرند و بنابراین انتظار نسبتاً کوتاه تری نسبت به سایر متقاضیان خواهند داشت.

در بیشتر موارد، حدود دو سال طول می کشد تا گرین کارت در دسترس قرار گیرد، و کل فرآیند حدود سه سال طول می کشد.

فرزندان مجرد بالای 21 سال شهروندان ایالات متحده

فرزندان بزرگسال (بالای 21 سال) شهروندان ایالات متحده پس از این که والدین آن ها (که شهروند آمریکا هستند) فرم I-130 را از طرف آن ها ثبت کردند، باید منتظر باشند تا گرین کارت در دسترس قرار گیرد.

مدت زمان شروع تا پایان پروسه حدودا 7-8 سال خواهد بود.

فرزندان مجرد بالای 21 سال دارندگان گرین کارت

مدت زمان طی پروسه از شروع تا پایان حدود 8-9 سال برای فرزندان بزرگسال دارندگان گرین کارت خواهد بود.

فرزندان بزرگسال و متاهل شهروندان ایالات متحده

مدت انتظار برای فرزندان متاهل شهروندان آمریکا طولانی است. پروسه دریافت گرین کارت برای این افراد از شروع تا پایان بین 13-14 سال به طول می انجامد.

خواهر و برادر شهروندان ایالات متحده

جدول زمانی شروع تا پایان پروسه دریافت گرین کارت برای خواهران و برادران شهروندان ایالات متحده بین 14-16 سال است.

همان طور که قبلا اشاره شد، دارندگان گرین کارت نمی توانند برای والدین، فرزندان متاهل و خواهر و برادر خود درخواست گرین کارت دهند. این افراد تنها پس از شهروند شدن، می توانند به عنوان حامی برای اخذ گرین کارت والدین، فرزندان متاهل و خواهر و برادر خود اقدام کنند.

گرین کارت مبتنی بر اشتغال

از طریق گرین کارت مبتنی بر اشتغال، چندین مجموعه از نیروهای کار می توانند برای اقامت دائم درخواست دهند. در برخی موارد، همسر و فرزندان آن ها نیز ممکن است واجد شرایط دریافت گرین کارت باشند.

در ادامه به مجموعه نیروهای کار که می توانند گرین کارت مبتنی بر اشتغال را دریافت کنند اشاره می کنیم:

E1: اولویت اول اشتغال برای نیروی کار اولویت دار و افراد دارای توانایی فوق العاده

E2: اولویت دوم اشتغال برای افراد حرفه ای دارای مدارک تحصیلی پیشرفته و افراد دارای توانایی استثنایی

E3: اولویت سوم اشتغال برای نیروی کار ماهر، حرفه ای و نیروی کار غیر ماهر (سایر نیروهای کار)

E4: نیروهای کار خاص (متخصصان رسانه، کارمندان عراقی یا افغامستانی که برای ایالات متحده خدمت کرده اند و …)

E5: سرمایه گذاران خارجی

گرین کارت مبتنی بر اشتغال
گرین کارت مبتنی بر اشتغال

گرین کارت آمریکا لاتاری تنوع نژادی

برنامه قرعه کشی ویزای تنوع نژادی که با نام لاتاری گرین کارت آمریکا شناخته می شود، هر سال در بازه زمانی اوایل ماه نوامبر تا اوایل دسامبر امکان ثبت نام متقاضیان اقامت دائم در ایالات متحده را فراهم می کند.

دولت ایالات متحده هر سال به طور تصادفی حداکثر به 55 هزار نفر از مجموع برندگان لاتاری که از شش منطقه جغرافیایی در این برنامه شرکت کرده اند، ویزا اعطا می کند.

البته فقط افراد بومی از کشورهایی که در پنج سال گذشته مهاجرت کمی به ایالات متحده داشته اند -به عنوان مثال ایران- می توانند در قرعه کشی گرین کارت آمریکا ثبت نام کنند.

برنامه ویزای تنوع نژادی به منظور حفظ تنوع در بین جامعه مهاجران به ایالات متحده پایه گذاری شده است. به همین دلیل، سهم گرین کارت های توزیع شده برای هر کشوری 7 درصد از کل گرین کارت های موجود در این برنامه مهاجرتی است.

مهاجرت به ایالات متحده از طریق برنده شدن در لاتاری گرین کارت، راحت ترین و کم هزینه ترین مسیر در دسترس برای تمام متقاضیان اقامت دائم در آمریکا به شمار می رود.

سایر گرین کارت ها

دولت ایالات متحده بسیاری از انواع دیگر گرین کارت ها را به غیر از مواردی که در بالا مورد بحث قرار گرفت، صادر می کند. برخی از این کارت‌ ها عبارتند از کارت ‌های اقامت دائم برای شهروندان کوبایی و سرخپوستان آمریکایی متولد شده در کانادا، گرین کارت های بشردوستانه، گرین کارت برای افراد با اقامت طولانی مدت و … .

قوانین گرین کارت

دارندگان گرین کارت آمریکا چه مدت می توانند خارج از خاک آمریکا باشند؟

هدف از دریافت گرین کارت این است که یک فرد به طور دائم محل زندگی خود را به ایالات متحده آمریکا منتقل کند.

با این حال، هنگامی که رویای اخذ اقامت آمریکا به طور ناگهانی محقق می شود، کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. به همین دلیل به برندگان گرین کارت زمان کافی داده می شود تا زندگی خود را کم کم در ایالات متحده آغاز کنند.

به خصوص در چند سال اول، رفت و آمد بین ایالات متحده و کشور مبدا امری طبیعی است.

با این وجود، دارنده گرین کارت، باید در نظر داشته باشد که بهتر است در هر بار سفر، حداکثر 6 ماه خارج از خاک ایالات متحده باشد.

در صورتی که بیش از 12 ماه از خروج دارنده گرین کارت از ایالات متحده گذشته باشد، ممکن است وضعیت گرین کارت و در نهایت اخذ شهروندی او به خطر بیفتد.

اهمیت گرین کارت به عنوان مدرک شناسایی

مزایا و حقوق بسیار دارنده گرین کارت را با هم مرور کردیم، اما یک نکته مهم در این بین وجود دارد! وقتی در ایالات متحده هستید، باید گرین کارت خود را همیشه همراه داشته باشید.

همچنین بخوانید: مزایای بعد از برنده شدن در لاتاری چیست

گرین کارت ثابت می کند که شما یک مقیم دائم قانونی هستید. بنابراین، اگر گرین کارت شما مفقود، دزدیده یا از بین رفت، مهم است که سریعا برای صدور مجدد آن اقدام کنید.

مقیم دائم آمریکا باید گرین کارت خود را به طور مکرر در زندگی روزمره برای کارهایی چون افتتاح حساب بانکی، گرفتن گواهینامه رانندگی آمریکایی یا درخواست شغل نشان دهد.

طبق قانون ملیت و مهاجرت آمریکا، اگر یک مقیم دائم قانونی، بدون همراه داشتن گرین کارت خود دستگیر شود، ممکن است تا 100 دلار جریمه شده و در موارد سختگیرانه احتمال دارد حتی با 30 روز زندان روبرو شود.

مدت اعتبار گرین کارت چقدر است؟

پیشتر اشاره کردیم که برای یک مقیم دائم قانونی، امکان اقامت و کار در ایالات متحده به صورت مادام العمر مهیاست.

با این وجود، گرین کارت آمریکا فیزیکی به عنوان یک مدرک هویتی فقط ده سال اعتبار دارد و باید به موقع تمدید گردد.

فرآیند تمدید باید حداکثر 6 ماه قبل از انقضای گرین کارت از طریق فرم I-90 USCIS آغاز شود.

توجه داشته باشید که اعتبار گرین کارت فیزیکی هیچ ارتباطی با وضعیت دارنده آن به عنوان مقیم قانونی ایالات متحده ندارد، یعنی با اتمام اعتبار این کارت، وضعیت اقامتی شما تغییر نخواهد کرد.

البته شرایطی وجود دارد که ممکن است باعث شود امتیاز و اعتبار گرین کارت شما از بین برود. در ادامه مقاله لاتاری ایرانیان به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

  • خروج از ایالات متحده برای بیش از 364 روز در یک بازه زمانی بدون درخواست قبلی؛
  • تبدیل شدن به یک شهروند ایالات متحده (که در این حالت دیگر نیازی به گرین کارت نخواهید داشت)؛
  • بازگرداندن گرین کارت خود به کنسولگری ایالات متحده یا مرکز خدمات USCIS؛
  • ارتکاب اعمال مجرمانه سنگین؛
  • اتمام مهلت‌ لغو شرایط برای گرین کارت های مشروط (مثلاً گرین کارت مشروط برای مهاجران یا سرمایه‌گذاران)؛
  • نقض قانون مهاجرت.

پس از درخواست برای جایگزینی یا تمدید گرین کارت از طریق فرم I-90، یک اطلاعیه اقدام به اصطلاح «I-797» برای «مقیم دائم» ارسال می شود. او باید این سند را به عنوان مدرکی دال بر وضعیت اقامت قانونی خود در ایالات متحده تا زمانی که گرین کارت جدید خود را دریافت کند همراه خود داشته باشد.

مدت اعتبار گرین کارت چقدر است؟
مدت اعتبار گرین کارت چقدر است؟

تبدیل گرین کارت به شهروندی ایالات متحده

دارندگان گرین کارت آمریکا می توانند پس از پنج سال واجد شرایط شهروندی ایالات متحده شوند. اما اگر شخص با یک شهروند آمریکایی ازدواج کند، مدت انتظار برای اخذ گرین کارت به سه سال کاهش می یابد.

الزامات اساسی برای اخذ شهروندی یا تابعیت ایالات متحده عبارتند از:

  • حداقل 30 ماه اقامت در ایالات متحده در پنج سال گذشته (یا 18 ماه در عرض سه سال در صورت ازدواج با یک شهروند ایالات متحده)؛
  • اقامت در ایالت محل درخواست به مدت حداقل سه ماه قبل از ارائه درخواست؛
  • احترام به قانون اساسی ایالات متحده (و همچنین عدم نقض قانون)؛
  • مهارت های کافی در زبان انگلیسی و دانش تاریخ و دولت آمریکا.

خدمات لاتاری ایرانیان برای متقاضیان گرین کارت آمریکا

در این مقاله، به معرفی گرین کارت و تاریخچه آن پرداختیم و راه های مختلف اخذ گرین کارت آمریکا را به شما معرفی کردیم. همان طور که در بخش های قبلی مقاله لاتاری ایرانیان نیز اشاره کردیم، لاتاری تنوع نژادی آمریکا، آسان ترین راه رسیدن به اقامت دائم ایالات متحده است.

هر سال از طریق ثبت نام لاتاری آمریکا، هزاران نفر از سرتاسر دنیا شانس خود را در این قرعه کشی امتحان می کنند.

ثبت نام در لاتاری آمریکا نیاز به مدارک خاصی نداشته و به همه افرادی که حداقل مدرک دیپلم دبیرستان دارند، اجازه می دهد تا شانس خود را امتحان کنند.

موسسه لاتاری ایرانیان، خدمات ویزای مهاجرتی تنوع نژادی ایالات متحده، از ثبت نام لاتاری تا اقامت در آمریکا را ارائه می کند.

گردآوری: تیم تولید محتوای لاتاری ایرانیان

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۳ رای

4 دیدگاه برای “گرین کارت آمریکا چیست؟ نحوه اخذ و مزایای آن در سال 1402

  1. Avatar
    فردریک گفته:

    سلام .‌متشکرم که انقدر کامل سعی شده توضیح داده بشه …ممنونم از،وقتی که گذاشتید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *